EXPO #67
Trigt-Kranenbarg-
Lier

12-09-2020 - 13-12-2020

 

In Galerie Conny van Kasteel, Noorderstraat 4, Egmond aan Zee is van 12 september t/m 13 december 2020 een bijzondere tentoonstelling te bewonderen. Het is alweer de 67e expositie in deze galerie. Er wordt werk vertoond van drie kunstenaars met als overeenkomst het spel tussen vorm, lijn, kleur en transparantie. Als bezoeker word je gedwongen goed te kijken om te beoordelen of je nu wel echt ziet wat je denkt te zien. De kunstenaars hebben alle drie eerder in de galerie geëxposeerd, maar niet in deze verrassende combinatie.

In verband met de Coronamaatregelen is de galerie alleen op afspraak te bezoeken. Schroom niet om een afspraak te maken (T. 0622546602, E. info@galerieconnyvankasteel.eu) Het bezoek kan plaatsvinden op vrijdag t/m zondag tussen 13.00 – 17.00 uur

 

 

 

Henk van Trigt (1943)

‘Zuiverheid’ in vorm en kleur vormt het uitgangspunt in al zijn werk.

Zijn werk balanceert altijd tussen gevoelsmatige genomen schilderkunstige beslissingen en rationale overwegingen daarna.

Essentieel is het gebruik van geometrische vorm en de rechte lijn als voorbeeld van perfecte verhoudingen. De wisselwerking tussen vorm en kleur komt in volle zuiverheid tot zijn recht, het vormt de grondslag van de beeldende spanning in zijn werk.

De balans tussen helderheid en ongrijpbaarheid maakt zijn werk zo bijzonder. Het ‘stapelen’ van vlakken draagt met zijn suggestie van dieptewerking daartoe bij.

Hij exposeerde eerder in Egmond, maar ook in Amsterdam, Amersfoort Arnhem, Zutphen, Utrecht, Den Haag, Dallas, Bratislava, Podrad, etc.

 

Anneke Klein Kranenbarg (NL 1961)

Geboren te Krommenie. Ze woont en werkt in Amersfoort. In haar werk verenigt ze schijnbare tegenstellingen zoals twee-driedimensionaliteit, orde en chaos. Ze spant draden in plexiglas waardoor er een driedimensionaal effect ontstaat. Haar werk is oa. te zien geweest in Nurnberg, Bergen-NH, Bratizlava, Poprad, Bonn, Haarlem, Amsterdam, Den Haag, Zutphen, Egmond.


 

André van Lier (NL 1951)

Hij is architect en kunstenaar, ook omgevingskunstenaar, uit Delft. Mathematische vormen zoals de cirkel en ellips zijn het uitgangspunt van zijn werken, die volgens een wat hij noemt ‘hexametrisch vouwlijnen- systeem’ tot stand komen. Zijn monumentale werk is veelal in staal (o.a. te zien in Den Haag). Zijn werk is en was verder o.a. te zien in Amsterdam, Rotterdam, Napels, Basel, Berlijn, Szentendre Dallas, Egmond en Zutphen. Aan de Mondriaanhommage nam hij deel met een tafel. Sinds 2017 werkt Van Lier ook in glas. Opnieuw worden met cirkel, vierkant en ellips als uitgangspunt, strakke maar zeer ruimtelijke en levendige vormen gecreëerd Het hexametrisch systeem – waarin een ellipsvorm 6 keer een vlak krijgt opgelegd – leidt door lichtweerkaatsing tot een schijnbaar eindeloze verschuiving van vormen