EXPO #68
Vrouwen in de Kunst - 2021

13-02-2021 - 05-04-2021

Expo 68 in galerie Conny van Kasteel is de thema-expositie Vrouwen in de Kunst 2021.

Vrouwen in de Kunst wordt nu al voor de vierde keer samengesteld door gastcurator Karin van Bodegom. Zij nodigde zes vrouwen uit die werken in de traditie van de galerie. Dit met gebruik van verschillende technieken. Het gaat steeds om het samenspel tussen vorm, lijn, kleur en materiaal. Dit levert een verrassende combinatie op. Door de ramen van de galerie zijn alle werken te zien. In verband met de Coronamaatregelen is de galerie alleen op afspraak te bezoeken en wordt er maar één persoon tegelijk toegelaten. Schroom niet om een afspraak te maken, ook als u met meerdere personen komt. Ervaar de sensatie om als enige in de galerie de bijzondere werken te bewonderen. Tel. 031 622 546 602.

De digitale opening is op 21 februari en de afsluiting zal zijn op 05 april. Heeft u belangstelling voor de opening en/of de sluiting stuur dan een mail naar:

info@galerieconnyvankasteel.eu . U ontvangt dan een link met een handleiding.

 


 

Karin van Bodegom (1964) - schilderijen, tekeningen- specks II -    cm 120x100  mixed media


Volgde haar teken- en schilderopleiding in Utrecht en Amsterdam en studeerde daarnaast Nederlands en kunstgeschiedenis. Ze maakt schilderijen, tekeningen, (video)installaties en films. Daarnaast is ze als organisator/curator actief in Noord-Holland. In haar werk gaat het haar om structuur, textuur, meer dan om een realistische weergave. In haar abstracte werk zoekt ze naar harmonie in beweging en rust. Herhaling van monochromiciteit in(kleine) elementen roepen een bezinning op.
Ze exposeerde o.a. in Amsterdam, Alkmaar, IJmuiden, Heerhugowaard, Breda, Hoorn.
www.karinvanbodegom.nl

 

 

Annemiek van Kollenburg (1948) - keramiek

 


- Z.T.  d. Groen - 1999 -  31x14,5x35 cm.
  Keramiek / handgeschept papier


Volgde rond 1970 de Rietveldacademie, vrije grafiek en schilderen. Vanaf 1993 werkt ze in keramiek. Haar beelden zijn geometrische vormen, sober, constructief, minimalistisch. Ze bouwt met platen klei. Als in verwijzing naar de architectuur speelt ze met de vorm in de ruimte, suggereert soms een zachtheid in de harde vorm of speelt met schaduw tegenover licht. Zeker in de open architecturale vormen, ‘cocoons’, is daar sprake van. Zoals ze zelf zegt: “met mijn beelden werk ik aan monumentale zeggingskracht. Groots van gebaar. Ik zoek naar de kracht van verstilde soberheid.”
Ze exposeerde in o.a. in Amersfoort, Amsterdam, Groningen, Hoorn, Purmerend, Makkum, Passau, Den Haag.
www.annemiekvankollenburg.nl

 

 

Babette Treumann (1950) - schilderijen, textiel

 


- Yellow blue -  cm 60x70  olieverf linnen

Ze is afgestudeerd aan de Rietveldacademie.  Ze werkt met olieverf, acryl en textiel. Zij is bekend van haar monumentale wandkleden met geometrische vormen in in opdracht van Gemeentes en Bedrijven. Vaak gebaseerd op haar schilderijen. Monochrome kleurvlakken in haar schilderwerk worden opgebouwd uit verschillende lagen. Een genuanceerde toets daarin brengt een zekere zachtheid aan.
Ze exposeerde in Amsterdam, Rotterdam, Kopenhagen, Londen, Bergen, Lausanne, etc.
www.babettetreumann.nl

 

 

Ankie Postma (1943) - schilderijen

 


- Dan rood -  cm 40x40  acryl op doek


Geometrische vormen in kleur bepalen het aanzicht. Abstracte kleurvlakken suggereren een diepte of roepen een magie van verstilling op. Ook grafisch werkt ze met vlakken, waarin door hoogdruk in het kleurvlak de nerfstruktuur van de afdrukvorm van multiplex zichtbaar is. Als ze voor een glad, strak vlak kiest gebruikt ze een mdf-afdrukvorm.
Exposities had ze o.a. in Amsterdam, Alkmaar, Bergen, Hoorn, Passau, Hällefors.
www.ankiepostma.nl

 

 

Vivian Rozenbeek (1946) - objecten

 


- ZT - 21,5 x21,5 cm  karton, gesso, textiel


Haar non-figuratief werk groeit onder haar handen tijdens het werkproces. Geen vooropgezette schets ligt daaronder. Ze begon met textiele vormen, maar stapte over op papier(snippers), zakkensluitijzertjes, kiwibakjes en sinds kort karton. Met deze minimale middelen, geïnspireerd door de Nul-beweging, wil ze schoonheid creëren die tot denken aanzet.
Exposities had ze in Alkmaar, Egmond, Hoorn, Lelystad, Den Haag, Utrecht, Delft, etc.
www.vivianrozenbeekpapiertextiel.nl

 

 

Nies de Vuijst (1955) - schilderijen

 


- ZT - cm 40x50 acryl op linen


Ze is geïnteresseerd in structuur en ritme zonder geometrische vormen. Het spontane proces van haar werkwijze, de streek, de kleurkeuze, de textuur is bepalend voor het resultaat. Het is de abstractie van de momentane gevoelens, die overigens bewerkt kunnen worden in volgende momenten.
Ze exposeerde in Den Haag (o.a Pulchri) Utrecht, Delft, Alkmaar, Kopenhagen Stockholm, etc.
www.niesdevuijst.nl

 

Photo Gallery