EXPO #69
Duits concreet
AA.VV.

16-04-2021 - 06-06-2021

In Galerie Conny van Kasteel in Egmond aan Zee (Noorderstraat 4) is t/m 6 juni expositie nummer 69 te zien onder de titel “Duits concreet”,

“Concrete” kunst van duitstalige kunstenaars uit de stock van de galerie: schilderijen van Peter Royen, Rolf Forster en Norbert Thomas; grafiek (unica) en objecten van Hans Gunter Dienst, bronzen van Ernst Hesse en tafels en krukken uit het project ‘Hommage aan Mondriaan’ uit 2002. De drie tafels zijn van E.R. Nele, Peter Royen en Norbert Thomas, de krukken zijn van Alfons Kunen, Ernst Hesse, H.G.Dienst, Inge Besgen en Rolf Forster.
De tafels en krukken zijn niet te koop, omdat die nog een onderdeel van het project zijn dat in zijn geheel af en toe op reis gaat (laatst in Massa, Italië). Wel kunnen sommige elementen in licensie van de kunstenaar (of nabestaanden) tot een oplage van 25 gereproduceerd worden.
​De term ‘concreet’ wordt veelal gebruikt voor die kunst die zich kenmerkt door geografische vormen en lijnen. De werken van Thomas, Dienst, Forster, Kunen en Hesse zijn ‘strak in de leer’, waarbij bijvoorbeeld Dienst het quadrant als uitgangspunt neemt en waarbij bijvoorbeeld Hesse zich laat inspireren door de culturele omgeving waarin hij zich bevond, bijvoorbeeld het Midden-Oosten. Het werk van Besgen en Royen is minder strak. Het lijnenspel van Besgen is opgezet in dik materiaal van was, gips en verf, bijna sculpturaal, net als het werk van Royen. Zijn vlakken, “Felder”, zijn met palet aangebracht. Een was met een eigensoortig –meestal- wit acryl zorgt voor de verdikkingen die de velden naar voren doen treden.

De werken in de galerie zijn goed van buitenaf door de ramen te zien. Als u naar binnen wilt, kan dat op afspraak. Het telefoonnummer staat op de deur of op de website: www.galerieconnyvankasteel.eu

Ineke van Kasteel of Ben Braak kunnen in vijf minuten aanwezig zijn om u binnen te laten.

Alle kunstenaars zijn internationaal bekend en hebben over de hele wereld geëxposeerd. Van Amerika tot Japan, van Italië tot in Scandinavië en natuurlijk veel in Duitsland en Zwitserland. Op onze website treft u over hen meer informatie aan. (Zo ook, via Google, op de websites van de kunstenaars zelf.)

Norbert Thomas krijgt in november en december van dit jaar een solotentoonstelling in de galerie met zijn nieuwste werk.